Γυρνώντας εδώ κι εκεί

Σητειακή φύση

Η επαρχία Σητείας τα έχει όλα - όμορφες ακτές, γυμνές πλαγιές, βραχώδεις λόφους, άγρια ​​φαράγγια, σπήλαια και πολλά άλλα!

Περισσότερα

Τι να κάνεις

Ένα ταξίδι στην Σητεία είναι ένα ταξίδι στις ρίζες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτά τα μέρη αναφέρονται στους αρχαίους μύθους.

Περισσότερα

Που να μείνεις

Μπορείτε να βρείτε διαμερίσματα προς ενοικίαση, όμορφες και πολυτελείς βίλες, και μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία.

Περισσότερα

Τι να φας

Μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα στα παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια της περιοχής.

Περισσότερα

Sitia: So hard to say goodbye !

Sitia: So hard to say goodbye (Short Cut)

Sitia: Discover the authentic Crete

Τι να δείτε και να κάνετε στην Επαρχία Σητείας

Essential 1

Όμορφες Ακτές

Στην περιοχή της Σητείας υπάρχουν πολλές παραλίες με εκθαμβωτική ομορφιά και καταγάλανα νερά.

Essential 2

Φυσικές Διαδρομές

Η πόλη της Σητείας και της ευρύτερης περιοχής της χαρακτηρίζεται από ένα απλό τοπίο με πράσινο, εύφορες κοιλάδες και όμορφα χωριά

Essential 3

Χώροι Φυσικού Κάλλους

Η φύση της περιοχής Σητείας παραμένει πλούσια και παρθένα.

Essential 4

Φαράγγια και Σπήλαια

Η ευρύτερη περιοχή της Σητείας, και κυρίως το νοτιοανατολικό τμήμα της, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά όμορφα φαράγγια και σπήλαια.

Essential 5

Αρχαιολογικά και Ιστορικά Αξιοθέατα

Το εξαιρετικό πλούσιο και φωτεινό παρελθόν της περιοχής πιστοποιείται από τις εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές και ιστορικές έρευνες.

Essential 6

Μοναστήρια

Οι άνθρωποι της Σητείας ήταν πάντα βαθιά θρησκευόμενοι και αυτό δείχνουν τα 12 μοναστήρια που χτίστηκαν στην περιοχή της Σητείας.

Σημαντικά

 • Επαρχία Σητείας
 • Ιστορία Πολιτισμός
 • Τοπία
 • Αγροτική ζωή

 • Επαρχία Σητείας

  Η Επαρχία Σητείας χάρη στο κλίμα, τη γεωλογική διαμόρφωση και την παρθένα φύση της είναι ένας χώρος ιδανικός για να βιώσει κανείς στην πιο αρχέγονη μορφή τους και σε όλη τους τη δύναμη τα τέσσερα στοιχεία που κατά τον αρχαίο σοφό, αποτελούν τον κόσμο: Τη γη, το νερό, τον αέρα και το φως. Τη γη πιο πολύ στα ψηλά βουνά της ενδοχώρας, το νερό, τη θάλασσα δηλ. στις απέραντες παραλίες και τα μικρά νησιά που την περιβάλλουν, τον αέρα στις πλαγιές και τις κορυφές των πολύμορφων λόφων της και το φως, το δυνατό και ζωογόνο ήλιο, στις παραλίες και τους ανοιχτούς ορίζοντες της Ανατολής και του Νότου.

 • Ιστορία Πολιτισμός

  Κάθε ιστορική εποχή έχει αφήσει το σημάδι της στο έδαφος της Σητείας. Κατά τη διάρκεια των ετών της παρακμής του Μινωικού πολιτισμού, η πόλη της Πραισού συνέχισε να διατηρεί τις Μινωικές αξίες, κρατώντας με επιτυχία μακριά τους εισβολείς.

 • Τοπία

  Δύο περιοχές της επαρχίας Σητείας είναι ενσωματωμένες στο δίκτυο «NATURA 2000» (οδηγού της ΕΕ 92/43 / AIR), οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, από την άποψη του φυσικού περιβάλλοντος.

 • Αγροτική ζωή

  Όσο πλούσια και γοητευτική είναι η φύση της Επαρχίας Σητείας άλλο τόσο ενδιαφέρουσα και ζωντανή είναι η αγροτική της ζωή. Ολες οι γαιώδεις περιοχές της Επαρχίας Σητείας οι πεδιάδες, οι κοιλάδες, οι λόφοι και οι υπώρειες των βουνών καλλιεργούνται, ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις, οι πλαγιές των βουνών, τα δάση των πρίνων και της αγριελιάς, οι σκεπασμένες με ασπαλάθους, φασκομηλιά, θυμάρι και άλλα αρωματικά φυτά επιφάνειες της γης φιλοξενούν και τρέφουν χιλιάδες αιγοπρόβατα σε κοπάδια "ελεύθερης βοσκής".

Επαρχία Σητείας

Εδώ στις ανατολικές ακτές της Κρήτης θα σου αποκαλυφθεί η κυριαρχία του Ηλίου, ενός ήλιου πολύ δυνατού για να τον αγνοήσεις.

 

Επικοινωνία

  info (@) cretesitia.gr
  +30.28430.23590
 +30.28430.25341
 Ανθέων 5
72300 Σητεία - Κρήτη - Ελλάδα

Μείνετε σε επαφή