Θαλάσσια Σπορ

 

 Η Κρήτη με 1000 χλμ ακτογραμμές, διαθέτει μεγάλη ποικιλομορφία τοπίων και ακτογραμμών με πολλές εναλλαγές, Η περιοχή της Σητείας είναι ιδιαίτερα προικισμένη αφού βρέχεται από 3 πλευρές, και από 3 θάλασσες. Με το κρητικό πέλαγος από βόρεια, το Καρπάθιο από ανατολικά και το Λιβυκό από το νότο. Παράλληλα με την κολύμβηση και την παρατήρηση του βυθού απολαύστε θαλάσσια σπορ που σας προσφέρονται οργανωμένα όπως windsurfing, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ψάρεμα και καταδύσεις.

 

Windsurfing

Ζήστε μοναδικές στιγμές ελευθερίας, ταχύτητας, ξεγνοιασιάς, καθώς σηκώνετε το πανί σας στα δυνατά μελτέμια που πλέουν σταθερά στην παραλία του Κουρεμένου, μια από τις πιο γνωστές και αξιόλογες παραλίες για windsurfing σε όλη την Ευρώπη. Εδώ υπάρχουν οργανωμένα club πou προσφέρουν σύγχρονο εξοπλισμό και για τους πιο απαιτητικούς, αλλά και μαθήματα για αυτούς που θέλουν να νιώσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του εντυπωσιακού αυτού σπορ.

 

Ιστιοπλοΐα

Ελευθερία! Το μοναδικό δροσερό αεράκι του αιγαίου που ανανεώνει το δέρμα σας . Τα απαλά σταγονίδια του θαλασσινού νερού που πετάγονται από κάθε κύμα που χτυπάει το σκαρί του σκάφους μας, και το απέραντο βαθύ γαλάζιο του κρητικού ουρανού σε κάθε πλευρά της ματιάς σας! Σας καλούμε να νιώσετε την αίσθηση ελευθερίας με την οικογένεια ή τους φίλους σας καθώς κάνετε ιστιοπλοΐα στη θάλασσα της ανατολικής Κρήτης. 

Στη Σητεία μπορείτε να ενοικιάσετε σκάφος για ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας. Επίσης στη Σητεία δραστηριοποιείται ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας ο οποίος προσφέρει μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά από 6 έως 18 ετών, καθώς και μαθήματα windsurfing για τα παιδιά και ενήλικες.

 

 

Καγιάκ

Επισκεφθείτε τη Σητεία και ανακαλύψτε την ακτογραμμή της ανατολικής Κρήτης, χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη των χεριών σας. Θα νιώσετε την αίσθηση της περιπέτειας, πλέοντος μόνο σε μέρη που το καγιάκ μπορεί να μας οδηγήσει: σε όμορφες αμμουδιές, απομονωμένα καλπάκια, απότομα βράχια, θαλάσσιες σπηλιές, που γνωρίζουμε ή που μπορεί να ανακαλύψουμε, λαμβάνοντας αυτό που πραγματικά προσφέρει η Κρήτη: Το μυστήριο της θάλασσας.

 

Ψάρεμα

Για όσους ζουν εδώ, πρόκειται για μια καθημερινή καλοκαιρινή δραστηριότητα, και ένα "must" για αυτούς που απολαμβάνουν την ομορφιά της θάλασσας πέρα από το κολύμπι. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μηχανοκίνητου σκάφους (κατόπιν συνεννοήσεως) για σας και την οικογένεια ή τους φίλους σας, προκειμένου να απολαύσετε μια ημερήσια κρουαζιέρα, συνδυάζοντας ψάρεμα με όλες τις σύγχρονες τεχνικές, κολύμβηση ή παρακολούθηση του βυθού με μάσκα. Και φυσικά ότι ψάρια πιάσετε, οι ταβέρνες τις περιοχής θα χαρούν να σας τα μαγειρέψουν.

 

Καταδύσεις

Ο υποθαλάσσιος κόσμος της Ανατολικής Κρήτης και της Σητείας είναι πολύ πλούσιος σε είδη ψαριών, μαλακίων και θηλαστικών. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό του πετρώδους βυθού αλλά και του βυθού με τη βλάστηση της posidonia Oceanica.

Μπορείτε να καταδυθείτε σε επιλεγμένα μέρη για να θαυμάσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα ή τα ναυάγια της περιοχής.  

Επαρχία Σητείας

Εδώ στις ανατολικές ακτές της Κρήτης θα σου αποκαλυφθεί η κυριαρχία του Ηλίου, ενός ήλιου πολύ δυνατού για να τον αγνοήσεις.

 

Επικοινωνία

  info (@) cretesitia.gr
  +30.28430.23590
 +30.28430.25341
 Ανθέων 5
72300 Σητεία - Κρήτη - Ελλάδα

Μείνετε σε επαφή